Historikk om Tone Grimsrud Interiør- og arkitekttjenester

Tone Grimsrud Interiør- og arkitekttjenester er et enkeltpersonforetak stiftet 04.11.2015. Firma etablerte i ”Samsonbygget” på Sætre 01.02.2015.

Det er firma Tone Grimsrud AS som er fisjonert til to selskaper. Tone Grimsrud AS ble stiftet i desember 1996 og her  byttet navn til Vippi AS. 

FRONTAL OG VIPPI

Tone jobbet primært med møbeldesign i starten. Hun hadde på 80 tallet utviklet møbelkonseptet Frontal som senere ble utviklet videre til ”spinoff” produktet Vippi, lansert i 1997. Vippi ble senere produsert og markedsført av den Norske bedriften Ergosit AS. I 2001 ble produksjonen av Vippi flyttet til Bramming Plast Industri i Danmark. (Tone Grimsrud AS fikk tilbake ansvaret for salg og markedsføring og importerer Vippi tilbake til Norge.) Vippi -stolen selges videre til forhandlere i Norge, Sverige, Holland og Danmark. Vippi produseres og selges gjennom firma Vippi AS (tidligere kalt Tone Grimsrud AS). Navnet Vippi er varemerkebeskyttet og produktet er mønsterbeskyttet i flere land. 

BRED samarbeidserfaring

I 2 år fra 1999 og 2000 var Tone Grimsrud ansatt med 20% i Tone Grimsrud AS og 80% i Arkitektkompaniet i Drammen. Her fikk Tone verdifull erfaring i prosjektering av boliger og større byggeprosjekter, samt opplæring i søknadsprosessen. Deretter hadde firma kontorplass i et kontorfelleskap i Oslo fra 2001 – 2004. Her var det blant annet samarbeid med interiørarkitekt, arkitekt og ingeniører i prosjektene Vadsø bibliotek og Frambu stiftelsen. Firma flyttet deretter kontorarbeidsplassen til Sandvika fra 2004 – 2009, her i sammen med interiørarkitekter. Fra 2009 – 2015 har Tone drevet  sin virksomhet alene fra sjøbua ”arkitektbua” på Storsand. Flytting av kontoret og omorganisering av firma skjer i 2015. 

ARKITEKTKONTORET PÅ SÆTRE

I februar 2015 flyttet den daglige driften kontorarbeidsplassen til ”Samsonbygget” på Sætre. Her er vi i kontorfellesskap med flere andre firma. Selv om vi har forskjellige fag og utgangspunkt, så drar vi nytte av hverandre. Tone Grimsrud Interiør- og arkitekttjenester har de fleste av kundene sine i Hurum, Røyken, Oslo, Asker og Bærum. Vi har også tegnet hytter i Frogn, Drammen, Lier, Sigdal og Hjartdal. Det krever en befaring eller to, men i vår dataverden er avstander ingen hindring. Vi bor og arbeider i distriktet, og det er kun 5 mil til Oslo sentrum. Takket være Oslofjordtunellen kan vi kjøre inn til byen både på vest- og østsiden av fjorden. Tone har også hatt prosjekter for Bonytt i spalten ”Interiørarkitekten hjelper deg”. 3 prosjekter kommer i bladet i 2016. Tone Grimsrud Interiør- og arkitekttjenester har yrkesskade- og konsulentansvars forsikring tegnet i If Skadeforsikring med polise nr 2531185.