Hytte ved i sjøen

Å sitte på terrassen og se utover vannet er en ønskedrøm for mange. Å våkne opp en sommerdag i ferien med sol, morgenbad og fuglekvitter, ja hvem ønsker ikke det? Denne hytta på Storsand i Oslofjorden var en slik drøm. 

opprydding av tomten

Beliggenheten var der, men hytta og eiendommen var blitt forsømt i en årrekke. Det første som måtte gjøres var opprydding av tomten for store trær og vegetasjon. Dette gjorde at alle nærmeste naboer ble vennlig stemt, da også de med dette fikk mer sol og tilbake sin etterlengtede utsikt til sjøen. 

Dispensasjonsøknad for byggetiltak i strandsonen

Alle byggetiltak i standsonen må behandles som dispensasjonsøknad til kommunen. Selve hytta var ikke stor bare 55m2 og med en bod på 22m2. Begge bygninger trengtes å totalrenoveres. Vi ønsket å øke hytta med ca. 14m2. Uansett hva vi ønsket å gjøre på eiendommen, ville det måtte bli en dispensasjon byggesøknad til kommunen. Det tok to år fra vi først henvendte oss til kommunen og ba om en forhåndskonferanse og til vi stod med ferdigattesten i hånden. 

koselige hytter gir et vakkert kystlandskap

Hytta fikk nytt tak, med brattere takvinkel, slik at det også ble en sovehems under mønet. Tilbygget kom på baksiden og ble til ny inngang og et ekstra soverom. Tidligere inngang ble til bad med WC, vask og dusj. Tidligere var det utedo og soverommene hadde håndvaker. Boden ble omdøpt til sjøbua, her løftet vi taket vesentlig. Det ble innredet to soverom med direkte dør ut mot havet. På baksiden av sjøbua, ble den gamle utedoen omgjort til et pent bad. Det ble bygget treplatting på marken mellom bygningene og en ny trapp ned mot vannet. Stedets rullestein ble samlet og plassert i felt mellom de skrånede høydenivåene. Jeg tror kystlandskapet ble beriket etter dette ombyggings prosjekt. Det er slike steder vi liker å se når vi seiler forbi sjøveien og litt missunnelig titter inn. 

Flere prosjekter