Fra leilighet til bolig

Ekteparet bodde i en romslig leilighet i storbyen. De hadde noen år tilbake kjøpt en gammel hytte på ”landet”. Hytta hadde boligstatus i kommunen og lå idyllisk til med utsikt over fjorden. 

Jeg ble kontaktet, da dette var en rehabilitering og en ombyggings oppgave. Oppgaven var krevende da den viste seg å kreve dispensasjon. En vet aldri utfallet av en dispensasjonssøknad.
Hytta/huset ble utvidet i grunnflaten  og  loftsetasjen ble løftet slik at rommene fikk større brukbarhet. Her var det riktignok begrenset hvor mye høyere sluttresultatet kunne bli, slik at soverom og bad i loftsetasjen fortsatt virker som loft og ikke som fullverdig rom med full takhøyde. Vi velger likevel å ha det åpent og å innrede under skråtakene. Taket ble formet, som et firkløver med nesten 4 likeverdige arker. En fjerdedel av etasjen er åpent ned mot 1.etg. Her er det satt inn takvindu og to innervindu mot atriet. Tilbygget i første etasje mot syd,  er som en glassveranda, med foldedører mot hagen/terrassen. Det meste av den gamle hytta ble revet underveis. Ja mye mer enn først tenkt da en oppdaget i hvor dårlig stand hytta var under panel og annen dekor. Selv gulvet ble senket og grunnmur forsterket. En tungvint og kostbar måte å bygge hus på mener nok de fleste, men her skal en aldri glemme at uten den eksisterende hytta, kan en bare glemme å få bygge noe nytt.

Vi var heldig og hadde meget dyktige håndverkere med på laget, slik at resultatet ble strålende. Hytta ble en praktfull og ny bolig og ekteparet flyttet fra byen og ut på landet.