Små rom i store omgivelser

En dame fra Bærum, var veldig usikker på om hun skulle beholde den store villaen etter at hun var blitt enke. Hva gjør man når huset plutselig blir dobbelt så tomt?

oppussing & opprydding

De hadde bodd i utlandet i flere år, og villaen bar preg av et stort behov av oppussing. Huset var stort og hadde en mengde gamle arvemøbler, store persiske tepper og annet som de hadde samlet på sine reiser. Hun var usikker på hvordan hun skulle gå frem og kontaktet derfor meg.

små rom blir til...

Vi ble enige om å skape nye "små" rom i huset så det ikke skulle virke så tomt og stort. Vi startet med kjøkken og inngangspartiet. Huset hadde en oljefyr i kjelleren, som var varmekilden for panelovnene rundt om i hele huset. Min kunde var ikke fortrolig med denne løsningen. Derfor fjernet vi panelovnene og erstattet dem med elektriske varmekabler under flisene, i entrèen, gangen, WC og kjøkkenet. Huset hadde både stue, større stue og spisestue.   Vi satte opp en ny dør mellom stue og større stue hvor det bare var en åpning fra tidligere. Dette for å holde på varmen i de rom som til daglig ble brukt og for så å ha lavere temperatur i de andre rommene.

moderne stil og materialer

Jeg var spent på om jeg fikk med meg kunden på å velge en noe lettere og mer moderne stil! Det ble hvitt glanset kjøkken fra Kvik, lyse vegger og lysegrå fliser. Kunden ønsket seg en stor oppvaskbenk i stål og gassbluss på komfyren. På veggen bak arbeidsbenken valgte vi en glassplate. På det romslige kjøkkenet ble det både plass til nytt spisebord, bokhylle for kokebøker og en godstol til avislesing.

stue med persisk teppe i sterke farger

Det neste prosjektet i huset var den minste av stuene. Her kastet vi ut omtrent alt. Vi laget ny verandadør ut til hagen og satte inn en liten vedfyrt peisovn. Deretter slipte vi gulvet og malte tak og vegger i lyse farger.  Vi valgte lette hvite gardiner på nye gardinstenger med store blanke maljer i toppen.  Ny TV ble selvfølgelig en flatskjerm på veggen. Ja, de nye bokhyllene henger også på veggen. Det hun hadde fra før og som var utgangspunktet i innredningen, var et stort vakkert persisk teppe i sterke farger. For å fremheve teppet, ble den nye sofaen og stolene valgt i sort farge med kun løse puter og teppe i rødt, matchende det persiske teppet. Salongbordet var gjenbruk, et bord i heltre eik, som ble pusset opp. Ny belysning måtte også til.

Flere prosjekter