Eplegården

En familie ønsket forbedring av våningshuset på gården. Forbedringene var fokusert på gjesteinngangen ”hall” med garderobe, et lite WC og trappen opp til 2. etasje. "Lyst og trivelig" var stikkord fra kunden.

kundens behov

Jeg fikk denne henvendelsen på e-post: "Vi har et våningshus her på gården, som vi stadig forsøker å forbedre. Utvendig er det heller ikke bra, men det får bli neste prosjekt. Det vi vil ta tak i denne vinteren er gjesteinngangen "hall" med garderobe, et lite WC og trappen opp til 2. etasje. I rommet er det furupanel med brede bord som vi ønsker å male. Trappen er fin og gammel og noe ødelagt og har behov for maling. Vi har oljet eik i trappetrinnene, og tenker oss eikeparkett i gulvene som nå er et utslitt vegg-til-veggteppe. Det er eik i alle gulv ellers i 1. etasje. Huset er opprinnelig et gammelt sveitserhus.

BEFARING på eiendommen

Dette tolker jeg som en gjennomtenkt og konkret oppgave. Jeg trenger en klar og ikke minst avgrenset oppgave for å gi kunden tilbake gode forslag og løsninger.  Etter en inngodt skriftlig avtale, er det neste skritt her en befaring.  På befaringen blir jeg kjent med kunden og huset, og jeg tar bilder og kontrollmål. Jeg kommer med ideer og forslag i møtet, dette tar som regel ca. 1 time. Hjemmebesøk beregnes inklusive reisen for meg med minimum 2 timer. Kunden avgjør deretter om de trenger mer hjelp. Det valgte for eks. denne kunden.  

prosjektet tar form

For ytterligere 10 timer inklusive presentasjon fikk kunden dette:

  • Tegning av rommet med ny planløsning. Tegninger i snitt- og oppriss der dette var beskrivende.
  • Produkter og plassering av disse, som nytt vegghengt WC, vask, speil og blandebatteri. Pristilbud med arkitekt rabatt, fra en av mine leverandører på produktene.
  • En ny belysningsplan med konkrete forslag til lamper. Pristilbud med arkitekt rabatt, fra en av mine leverandører på produktene.
  • Farge- og materialvalg. Farger med NCS koder og glans. Her også fliseprøver med tilbud og arkitektrabatt. Eike gulvet hadde kunden tatt tak i selv.
  • Kunden fikk også forslag til nye produkter på garderobeoppheng, som han her ikke benyttet seg av.

selvbygger

I dette tilfelle var kunden selvbygger og gjorde en fantastisk jobb med å restaurere trappens manglende og ødelagte deler. Og etter maling kan en jo ikke se forskjell på nytt og gammelt treverk. Huset her var jo på en gård, med flere hus og tilgang på mange gamle ting. Det de ikke kjøpte nytt, fant de løsningen på i tilsvarende produkter på gården eller på brukt markedet. Det å ikke overmøblere er kunsten i så måte.

Kan du tenke deg å ta en jobb med hjelp til farger på vegger, lister tak, trapp, belysning og WC innredning. Lyst og trivelig er stikkord! 
Henvendelse fra Eplegården

Flere prosjekter